De-stoomfluit

Home Naar start (Home) pagina
 

 
In de vroege ochtend geniet je van de kleuren met de opkomende zon.
 

 
Een dag bezoekje aan een resort in Zeeland. Wat springt daar nou razendsnel weg?.
 

 
Die gaat er speciaal voor staan, een wezel. Knip, en ik heb je op de plaat.
 
 
Wij zijn beide geruime tijd gepensioneerd en genieten volop van diverse bezigheden die ons interesseren. Met een abonnement voor het OV en een voor de NS, laten wij de auto vaak staan en trekken er op uit. In onze woonplaats Rotterdam genieten de ouderen van gratis OV vervoer binnen de gemeente grenzen en daar maken wij graag gebruik van.
Nu de corona regels verminderen stappen wij regelmatig, zeker in de zomer maanden, op de Metro dicht bij huis en rijden naar Den Haag Centraal. Van daaruit lopend naar het centrum, of naar Madurodam, of met tram naar Scheveningen lekker uitwaaien op de boulevard.

 
 
 
Met helder weer kan je zeker tot Hoek van Holland of Katwijk kijken. De meeste geladen vrachtschepen moeten op zee wachten tot hoog water om de havens binnen te kunnen varen. Dat geld ook voor het passagiersschip, een zee kasteel waarschijnlijk voor Rotterdam Wilhelminapier.
 

 
 
Een dagje Madurodam. Tijdens de corona sluiting is heel veel onderhoud gedaan aan het park. Daar staat ineens een complete DC-3.
Er komt meer entertainment in de parken, vaak als educatief onderdeel. Het statische maakt plaats voor onderhoudend plezier. In de DC-3 is dat duidelijk aanwezig.
 

 
 
Dit zijn plaatjes van een bloeiende heide in het Gooi. Een wandeling van station Hilversum Sportpark naar station Baarn, is ook een van de leuke dingen. 15 km wandelen is goed voor je gezondheid en houd de spieren soepel.
 

 

Na een versoepeling van corona regels eindelijk een paar achterstallige verjaardagen ingehaald met een Engelse High Tea met de familie. Heerlijk om zo een verjaardag weer te kunnen vieren.
 
 
 
Met een jaar abonnement voor Dierentuin Blijdorp wordt minimaal eens per maand een bezoek afgelegd. Het oude gedeelte is nog niets aan de charme verloren. Het blijft een mooi park. Een hyena ligt lekker in de warme zon en een ringstaartmaki kijkt je vol verwachting aan.
 

 

Nog een leuke bezigheid, orgel concerten bijwonen. Op de foto een theater orgel zoals die in de vorige eeuw in vrijwel elk bioscoop theater stond als ondersteuning van de geluidloze films. Van de vele orgels zijn nog een beperkt aantal in speelbare staat. Het orgel op de foto staat in Steenwijk en is een Strunk Wurlitzer orgel.
 
.
 
 
 
Een aantal orgels worden onderhouden door de NOF, Nederlandse Orgel Federatie. Tijdens corona is er weinig van uitvoeringen terecht gekomen. Onlangs is tijdens de monumentendag een orgel in Boskoop te bezichtigen in het Flora gebouw, naast het NS station. Uiteraard een kijkje genomen en de imposante orgelpijpen kamers bezocht. Meer info is te vinden op www.theaterorgel.nl